Tel. +389 72 226 077
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.

YDFM 720A/920A/1050A Рачни хидраулични машини за еднострано ламинирање на хартија

514.800,00 ден629.200,00 ден +18% ддв

Карактеристики:
– Мануелните хидраулични ламинатори од YDFM –A серијата, се тип на мултифункционален ламинатор, кои се новоразвиени според барањата на долгодишните корисници, а и на пазарот. Тие за ламинацијата можат да користат и филм со лепило- таканаречен термален филм или БОПП и исто така филм без лепило. Ламинирање со филм без лепило значи да машината го лепи-ламинира филмот без лепило при одреден притисок и температура директно на хартијата без притоа до користи било какво додатно лепило. Ова технологија на ламинирање е нова и е наречена зелена ламинација затоа што не остава никакви токсични материи за разлика од класичната со термален филм, штеди енергија и го прави ламинирањето поефтино.
– Моторот е опремен со SCHNEIDER фреквенциски конвертор кој овозможува бесконечена фина промена на брзината, а со тоа се гарантира стабилност во текот на ламинирањето
– Компакната конструкцијата на машината (во едно парче) ја прави машината биде многу стабилна во работата и и го продолжува векот на трааење
– Рачно ставање на хартијата во машината преку транспортни ленти
– Магнетно обложената табла за ставање на хартија во машината овозможува лесно и прецизно регулирање на ставање на хартијата во машината
– Високо прецизниот обложен со хром преден загреван ваљак е опремен со вграден систем на маслено загревање на ваљакот т.е. е исполнет со масло кое се загрева. Тоа обезбедува перфекна еднаквост на температурата во секоја точка по должината на ваљакот, а исто така и беспрекорно фина регулација на температурата на хромниот ваљак
– Рачен хидрауличен притсок на предните и задните валци кој обезбедува голем и постојан притисок, а тоа гарантира перфекен квалитет на ламинирање
– На десната страна од машината напред наместена на посебна шипка има метална рачка со кружно ножче за сечење на фолијата во ширина уште кога е во ролната
– На левата страна од машината напред наместена на истата шипка има метална рачка со кружно назабено ножче – перфоратор кој ја перфорира фолијата и овозможува лесно автоматско откинување-сечење на ламинатот
– Хартијата после ламинирањето може по потреба да се намотување на додатна осовина која се регулира во зависност од ширината на хартијата и потоа се одмотува и откинува-сече рачно

Технички карактеристики:

модел 720 920 1050
макс. шири. на  хартија 680 мм 880 мм 1040 мм
брзина на ламинирање 0-30 м/мин 0-30 м/мин 0-30 м/мин
макс.темпе. на ламинирање 130 S 130 S 130 S
макс.дебели.  на хартија 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2
мокност 13 KW 15 KW 16 KW
тежина на маш. 600 кг 700 кг 900 кг
димензии на маш. 1900х1500х1550 мм 1900х1700х1550 мм 1900х1900х1550 мм
YDFM

720A, 920A, 1050A

mk_MKMacedonian

Внесете го вашиот клучен збор