Tel. +389 72 226 077
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.

YDFM – 720/920/1200 Рачни хидраулични машини за еднострано ламинирање на хартија

371.800,00 ден543.400,00 ден +18% ддв

Карактеристики:
YDFM сериите на хидраулични ламинаторни машини се компактни и економични ламинатори . Со својот дизајн тој донесува: рачно ставање на хартија, систем на рачен хидрауличен притисок на предните валци, автоматската ламинација и автоматското намотување на готовиот пластификат. Хартија после ламинацијата треба рачно да се сече-откинува. Компактната структура го прави овој ламинатор да зафаќа многу мал простор. Мануелниот хидрауличен притисок на предните валци обезбедува голем притисок кој пак гарантира одличен квалитет на ламинацијата. Одличните перформанси на ламинирање комплетно го решаваат проблемот на снегулки-воздушни меури кои се јавуваат при традиционалното ламинирање со механички притисок на предните валци, обезбедуваат голема продукција на ламинирање и ги намалуваат трошоците на ламинација. Користи за ламинација филм со лепило- таканаречен термален филм или БОПП Овој тип на ламинатор е одличен избор за мали и средни претпријатија – печатници и дигитални студиа.

Конфигурација:
– Конструкција во едно парче ја прави машината да биде многу стабилна во работата и со долг век на трааење
– Рачно ставање на хартијата во машината преку транспортни ленти
– Конструкцијата на табла за ставање на хартија во машината овозможува лесно и прецизно регулирање на ставање на хартијата во машината
– Високо прецизниот обложен со хром преден загреван ваљак е опремен со вграден цевкаст систем на загреваље на ваљакот т.е во чија што шуплина има поставено цевкасти грејачи. Тоа обезбедува перфекна еднаквост на температурата во секоја точка по должината на ваљакот, а исто така и беспрекорно фина регулација на температурата на хромниот ваљак
– Рачен хидрауличен притсок на предните валци кој обезбедува голем и постојан притисок, а тоа гарантира перфекен квалитет на ламинирање
– Рачен механички притисок на задните валци
– На десната страна од машината напред наместена на посебна шипка има метална рачка со кружно ножќе за сечење на фолијата во ширина уште кога е во ролната
– На левата страна од машината напред наместена на истата шипка има метална рачка со кружно назабено ножќе – перфоратор кој ја перфорира фолијата и овозможува лесно автоматско откинување-сечење на ламинатот
– Хартијата после ламинирањето може по потреба да се намотување на додатна осовина која се регулира во зависност од ширината на хартијата и потоа се одмотува и откинува-сече рачно или дирекно да се откинува ламинатот после излегувањето одзади машината без да се прво намотува

Технички карактеристики:

модел 720 920 1200
мак. ширина на хартија 700 мм 900 мм 1200 мм
брзина на ламинирање 0-30 м/мин 0-30 м/мин 0-30 м/мин
мак. темпера. на  ламинирање 130 S 130 S 130 S
мак. дебелина на хартија 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2
moknost na motorot 1.1 KW 1.5 KW 2.2 KW
мокност  8 KW 8 KW 10 KW
тежина на маши. 470 кг 520 кг 600 кг
димензии на маши. 1900х1300х1600 мм 1900х1500х1600 мм 1900х1700х1600 мм
YDFM

720, 920, 1200

mk_MKMacedonian

Внесете го вашиот клучен збор