Tel. +389 72 226 077
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.

SFML 720A/920A/1100A Полуавтоматски хидраулично-пнеуматски машини за еднострано ламинирање со автоматски преклоп и нов пнеуматски систем на влечење и откинување

17.500,00 ден +18% ддв

Карактеристики:
SFML-A серијата на полуавтоматски ламинатори на ролни се НОВ модел на ламинатори кои се надоградба на моделот SFML. Значи тие машини се специјално направени за еднострано ламинирање на секаков вид и дебелина на хартија од најтенката до најдебелата. Сите тие машини имаат:

– автоматски хидрауличен притисок на предните валци
– метлен – хромен преден горен ваљак со диаметар 45 см
– греење на горниот метален хромен ваљак е со hot roller технологија – односо горниот хромен преден метален ваљак е исполнет со загреано масло,
– предни транспортни ленти за внесување на хартијата што треба да се пластифицира ,
– систем на метални рачки со: перфоратор за кинење на пластификатот после ламинацијата и ножче за сечење на вишокот фолија во ширина.
– пнеуматски систем за автоматско откинуваwе на готовиот пластификат
– систем за собирање на готовиот пластификат

Разликата ме\у ма[ините SFML и SFML-A е во тоа што машината SFML-A е надоградена верзија на SFML и го има дополнително следново:

– автоматски преклоп на хартијата при влез во машината
– поголем дијаметар на предните валци – хромниот горен и силиконскиот долен со што брзината на лаинирање е зголемена од 25 м/мин на 30 м/мин
– нов пнеуматски систем на ставање-местење на ролната кој овозможува полесно и поточно местење на ролната на пнеуматската осовина како и подобра тензија – оптегање на ролната пред ламинирање
– двоен сет од назабени перфорирачки тркалца овозмозуваат избор на различни спецификации на харитии и фолии
– нов автоматски-пнеуматско ситем на откинување на пластификатот (види слика) со вибрирачки собирач на готов пластификат т.н. – jogger кој со вибрирање го реди готовиот пластификат
– сите системи електрични и пнеуматски се контролираат со Schneider PLC colour touch screen а кои управуваат со сите функции на машината

Технички карактеристики:

модел 720A 920A 1100A
мак. шири. на хартија 720 мм 920 мм 1100 мм
брзина на ламинирање 0-30 м/мин 0-30 м/мин 0-30 м/мин
мак. темпе. на ламинирање 130 S 130 S 130 S
мак. дебели. на хартија 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2
тежина на маши. 1600 кг 1800 кг 2000 кг
димензии на машини. 4000х1500х1600 мм 4000х1700х1600 мм 4000х1900х1600 мм
SFML

720A, 920A, 1100A

mk_MKMacedonian

Внесете го вашиот клучен збор