Tel. +389 72 226 077
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.

SFML 720/920/1050 Полуавтоматски хидраулично-пнеуматски машини за еднострано ламинирање на хартија

886.600,00 ден1.058.200,00 ден +18% ддв

Карактеристики:
SFML серијата на полуавтоматски ламинатори се натпреварувачки тип на ламинатори, кои се дизајнирани и конструирани по елаборат базиран на комбинацијата на напредна технологија на слични интернационални ламинатори и фабричкото искуство од 30 год. во конструкцијата на ламинаторите. Тоа се високотехнолошки пакет, одлично изработени и со оригинален изглед. Електричните и пнеуматските направи се вградени во машината се контролирани со ПЛЦ системи и со нив може да оперира само еден човек. Операторот истовремено ламинира и ги разделува пластификатите.
– Овие машини се еден вид на двојно-функционален производ затоа што тие за ламинацијата можат да користат и филм со лепило – таканаречен термален филм или БОПП и исто така филм без лепило. Ламинирање со филм без лепило значи да машината го лепи-ламинира филмот без лепило при одреден притисок и температура директно на хартијата без притоа до користи било какво додатно лепило. Ова технологија на ламинирање е нова и е наречена зелена ламинација затоа што не остава никакви токсични материи за разлика од класичната со термален филм, штеди енергија и го прави ламинирањето поефтино. Се користи за еднострано ламинирање на корици за книги, проспекти, амбалажа, дигитални отпечатоци и сл.
– Моторот е опремен со SCHNEIDER фреквенциски конвертор кој овозможува бесконечена фина промена на брзината, а со тоа се гарантира стабилност во текот на ламинирањето
– Компакната конструкцијата на машината (во едно парче) ја прави машината да биде многу стабилна во работата и и го продолжува векот на трааење
– Рачно ставање на хартијата во машината преку транспортни ленти
– Магнетно обложената табла за ставање на хартија во машината овозможува лесно и прецизно регулирање на ставањето на хартијата во машината
– Високо прецизниот обложен со хром преден загреван ваљак е опремен со вграден систем на маслено загревање на ваљакот т.е. е исполнет со масло кое се загрева. Тоа обезбедува перфекна еднаквост на температурата во секоја точка по должината на ваљакот, а исто така и беспрекорно фина регулација на температурата на хромниот ваљак
– Автоматски хидрауличен притсок на предните и задните валци кој обезбедува голем и постојан притисок а тоа гарантира перфекен квалитет на ламинирање
– Пнеуматска осовина за лесно и прецизно ослободување на ролната од осовината, кое што обезбедува лесно и прецизно вадење и ставање на ролната на осовината
– Комбинацијата од пнеуматската осовина и направата за кочење овозможува перфекно регулирање на тензијата-оптегањето на фолијата
– На десната страна од машината напред наместена на посебна шипка има метална рачка со кружно ножче за сечење на фолијата во ширина уште кога е во ролната
– На левата страна од машината напред наместена на истата шипка има метална рачка со кружно назабено ножче – перфоратор кој ја перфорира фолијата и овозможува лесно автоматско откинување-сечење на ламинатот
– Антивиткачка направа која овозможува ламинатот после ламинацијата да остане рамен
– Автоматски пнеуматски систем за откинување-сечење на ламинатот
– Собирачка кутија-табла за собирање на готовите ламинати

Технички карактеристики:

модел 720 920 1050
мак. шири. на  хартија 680 мм 880 мм 1040 мм
брзина на ламинирање 0-20 м/мин 0-20 м/мин 0-20 м/мин
мак. темпера. на ламинирање 130 S 130 S 130 S
мак. дебелина на хартија 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2 80-500 гр/м2
мокност 13 KW 15 KW 16 KW
теж. на маши. 900 кг 1000 кг 1100 кг
димензии на машините 2200х1500х1300 мм 2200х1700х1300 мм 2200х1900х1300 мм
SFML

720, 920, 1050

mk_MKMacedonian

Внесете го вашиот клучен збор