Tel. +389 72 226 077
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.

SAFM – 800 Автоматска машина за еднострано ламинирање на хартија

2.602.600,00 ден +18% ддв

Карактеристики:
– Автоматски систем за ставање на хартија со хидраулична вакум пумпа за автоматско ставање на хартијата во ламинаторот
– Автоматскиот систем на ставање на хартија е опремен со автоматска заштита при прекинувањето на ставање на хартијата , регулирани со фотоелектрични и механички системи. Тоа значи дека кога нема хартија или хартијата ке се прекине во процесот на ламинирање, тогаш машината автоматски запира и со тоа се самозаштитува
– Сите пренесувачки табли од почеток на машината каде што се става хартијата па се до излезот на вибрирачката собирна кутија е снадбена со воздушен аспиратор кој гарантира пренесувачката хартија и преклопот додека трае ламинирањето да не се менува и да биде стабилно
– Високо прецизниот обложен со хром преден загреван ваљак е опремен со вграден систем на маслено загревање на ваљакот т.е. е исполнет со масло кое се загрева. Тоа обезбедува перфекна еднаквост на температурата во секоја точка по должината на ваљакот, а исто така и беспрекорно фина регулација на температурата на хромниот ваљак
– Автоматски пнеуматски притсок на предните и задните валци кој обезбедува голем и постојан притисок а тоа гарантира перфекен квалитет на ламинирање
– Пнеуматска осовина за лесно и прецизно ослободување на ролната од осовината, кое што обезбедува лесно и прецизно вадење и ставање на ролната на осовината
– Комбинацијата од пнеуматската осовина и направата за кочење овозможува перфекно регулирање на тензијата-оптегањето на фолијата
– На десната страна од машината напред наместена на посебна шипка има метална рачка со кружно ножче за сечење на фолијата во ширина уште кога е во ролната
– На левата страна од машината напред наместена на истата шипка има метална рачка со кружно назабено ножче – перфоратор кој ја перфорира фолијата и овозможува лесно автоматско откинување-сечење на ламинатот
– Антивиткачка направа која овозможува ламинатот после ламинацијата да остане рамен
– Автоматски пнеуматски систем за откинување-сечење на ламинатот
– Вибрирачка собирна кутија-табла за собирање на готовите ламинати

Технички карактеристики:

модел SAFM – 800
мак. ширина на хартијаija
780х1040 мм
мин. ширина на хартиja 350х300 мм
мак. брзина на  ламинирање 40 м/мин
мак. дебелина на  хартиja 80-500 гр/м2
мокност 22 KW
тежина на машин. 1500 кг
димензии на маш. 4800х1650х1700 мм
mk_MKMacedonian

Внесете го вашиот клучен збор