Tel. +389 72 226 077
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.
0 Производи - 0,00 ден
0
  • Нема производи во количката.

KDFM – 720/920/1000/1200 Рачни механички машини за двострано ламинирање на хартија

257.400,00 ден457.600,00 ден +18% ддв

Карактеристики:
– KDFM сериите на рачни механички ламинатори се во класата на компактни и економични ламинатори кој што штедат простор. Тој служи за еднострано и двострано пластифицирање на хартија , а користи филм со лепило- таканаречен термален филм или БОПП, не зафаќа многу простор па затоа најчесто се користи во мали и средни печатници и дигитални студиа
– Компакната конструкцијата на машината (во едно парче) ја прави машината биде многу стабилна во работата и и го продолжува векот на трааење
– Рачно ставање на хартијата во машината
– Конструкцијата на табла за ставање на хартија во машината овозможува лесно и прецизно регулирање на ставање на хартијата во машината
– Опремен е со два предни хромно обложени загревни валци кој што служат за еднострано и двострано ламинирање.Овие два хромни валци се опремени со вградени цевкасти системи на загревање на ваљакот т.е во чија што шуплина има поставено цевкасти грејачи. Тоа обезбедува перфекна еднаквост на температурата во секоја точка по должината на ваљакот, а исто така и беспрекорно фина регулација на температурата на хромниот ваљак
– Рачен механички притсок на предните валци со метални тркалца кој обезбедува голем и постојан притисок, а тоа гарантира перфекен квалитет на ламинирање
– Рачен механички притисок на задните валци исто така со метални тркалца
– На десната страна од машината напред наместена на посебна шипка има метална рачка со кружно ножче за сечење на фолијата во ширина уште кога е во ролната
– На левата страна од машината напред наместена на истата шипка има метална рачка со кружно назабено ножче – перфоратор кој ја перфорира фолијата и овозможува лесно автоматско откинување-сечење на ламинатот
– Хартијата после ламинирањето може по потреба да се намотување на додатна осовина која се регулира во зависност од ширината на хартијата и потоа се одмотува и откинува-сече рачно

Технички карактеристики:

модел 720 920 1000 1200
макс. шири. на  ламини. 600 мм 780 мм 880 мм 1020 мм
брзина на ламини. 0-20 м/мин 0-20 м/мин 0-20 м/мин 0-20 м/мин
темпр. на ламини. 60-130 S 60-130 S 60-130 S 60-130 S
макс. мокност 3,85 KW 4,55 KW 4,75 KW 5,75 KW
напојување 220 V 380 V 380 V 380 V
тежи. на  маши.  260 кг 380 кг 480 кг 600 кг
дименз. на маши. 1150x1100x1400мм 1450x1100x1400мм 1550x1100x1450мм 1750x1100x1450мм
KDFM

720, 920, 1000, 1200

mk_MKMacedonian

Внесете го вашиот клучен збор